wojtek4141 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witam, Jestem tu nowy i mam dwa pytanka. A mianowicie czy można bażantom podawać DOLFOS dla gołębi czy nie, i drugie dużo wyczytałem o dawaniu czosnku i w jakiej formie go podawać (całe ząbki pokrojony w kostkę plastry itp.).Z góry dzięki Cytuj
Pio45 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Z tego co wiem to dolfos produkuje różne mieszanki, możesz kupić taką uniwersalną dla drobiu. Niektóre składniki które sa w paszy dla gołębi, bażanty tez jedzą a niektórych nie rusza.Czosnek podaje się profilaktycznie przeciw robakom, najlepiej jest go rozbić i podać z czyms co bazanty lubia, można tez podawac całe ząbki wprost do dzioba ale jest to ryzykowne Cytuj
pauli8 Opublikowano 17 Października 2012 Opublikowano 17 Października 2012 A czy są jakieś preparaty w płynie z czosnkiem, żeby podawać bażantom? słyszałam o takich dla gołębi, ale nie wiem czy takie same działanie będa miały do bazantów. Cytuj
Pio45 Opublikowano 19 Października 2012 Opublikowano 19 Października 2012 witam!ja bazantom serwuje zwykły czosnek do pokarmu. siekam na drobne kawałeczki ząbek i profilaktycznie podaje kilka razy w tygodniu. Cytuj
pawel1106 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) witam chciałem zapytać czy można czosnek dawać pawiom ??? Edytowane 12 Grudnia 2014 przez sputnik Polskie znaki!!! Pisz poprawnie po polsku! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi