jamadera Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam zakupiłem niedawno inkubator i mam pytanie (pierwsze mam z tym doczynienia) wsadziłem jajka ustawiłem temperature i jest ok tylko mam pytanie dlaczego on sie włącza i wyłącza co troche tak szybko by sie wychładzał czy o co chodzi Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 tez nie dawno kupiłem i się dziwiłem pewnie ma ustawiony bardzo dokładny pomiar temperatury i dlatego:) Cytuj
zigi69 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Chodzi o dużą dokładność pomiaru, np ustawiając temperaturę 38 stopni i tolerancję 0,2 stopnia to inkubator będzie załączał grzałkę gdy temp spadnie do 37,8 stopnia i wyłączał w temperaturze 38 lub 38,2 stopnia w zależności od rodzaju. Stąd częste włączanie i wyłączanie inkubatora. Cytuj
jamadera Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 mam jeszcze pytanie ponieważ ustawiłem 37 stopni i wsadziłem termometr zwykły z dworu i pokazał 48 stopni dlaczego termometr nieodpowiedni czy co Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 niewiem ja mam akwarystyczny Cytuj
jamadera Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 i jak ci pokazuje temperature zgadza sie Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 w sumie to nie bardzo z 1 stopień za duzo wskazuje ale moze to trzeba lepiej ustawić ten czujnik jeszcze się z tym pobawie narazie testuje tylko na kilku jajkach kurzych Cytuj
zigi69 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 różnice w temperaturze jaka jest pokazywana na termometrze i ustawiona na sterowniku może się różnić ponieważ temperatura mierzona jest w dwóch różnych miejscach w inkubatorze i mogą nastąpić przekłamywania no ale różnica 11 stopni Celsjusza no to jednak dla mnie coś podejrzanego jest ja bym sprawdził jakimś innym termometrem. Cytuj
Pio45 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 No dokładnie inkubator jak się za bardzo nagrzeje to automatycznie grzałka się wyłącza, a gdy temp spada to załącza się na nowo, zeby utrzymac ja na stałym poziomie.z tym termometrem to zastosuj jakis zwykly analogowy, domowy, bo moze byc zepsuty Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 a jak i gdzie dokładnie macie ustawiony ten czyjnik bo cos mi sie pierdo..... Cytuj
jamadera Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2012 na jajkach kładziesz ten kabel z końcówką a co ci sie dzieje Cytuj
RADEK-ZAMOŚĆ Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 temperatura na termostacie rozni sie od temperatury w srodku na termometrze i to róznie czasem na rermometrze jest za mniej niz na termostacie a czasem i odwrotnie i to o duzoa ta sama koncówka ma być w powietrzu czy ma dotykać jajka?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi