olex Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 już mam jaja bażanta łownego na razie 3szt,ale podobno pierwsze jaja są nie zalężone. Cytuj
maciejelo Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Witaj u mnie jak na razie nic mam nadzieję że w końcu coś zacznie się dziać Cytuj
bażant95 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 a ja dzidsiaj dostałem samice łowną gdy samic ja zobaczyl odrazxu dostał takjakby wielkich uszu i te czerwone wokół oczu ma wielkie i mocniej czerwone Myśle że jakieś lęgi będe miałw tym roku Powiedzci mi z czego i jakie zrobić im gniazdo?Samiczki same u was jaja wysiaduja? Cytuj
bronia Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 ja już zbieram od paru ładnych dni ale doświetlałam przez miesiąc dodatkowym światłem Cytuj
bażant95 Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 a ja dzisiaj będąc wolierzeu bażantó zauważyłęm że samiec łowny krył samice łowną 2 razy:D Możliwe że za kilka ddni coś będzie powiedzcie mi podbieracie kurką jajka czy zostawiacie?Jk zabieravir to co ile jajek jej zabieracie? Cytuj
Bodzio Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Oczywiście że zbieram jaja, nie licze na naturalne legi, tylko wkładam jaja do inkubatora. Cytuj
skuterek27 Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 witam ja tez mam juz pierwsze jajko bazanta łownego:) Cytuj
maciejelo Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 Witam u mnie na razie kogut depcze kurę mam nadzieję że nie długo będą jaja. Mam pytanie widziałem jak kogut bażanta srebrnego deptał kurę nic w tym nie było by dziwnego tylko że one dopiero mają rok i nie są nawet w pełni wypierzone czy są jakieś szansę na jaja bo czytałem że srebrne i złote dopiero na 2 rok znoszą jaja. Proszę o odp.Pozdrawiam Cytuj
baranek124 Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 Uważam że nie ma się co łudzić że cokolwiek w tym roku z tego będzie bo nie są w pełni płodne a to że samiec deptał kurę to normalne przecież wszystkie zwierzęta próbują <ćwiczą>kopulować weźmy na przykład małpy, surykatki czy bażanty.Według mnie to normalne zachowanie. Cytuj
14Jan Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Witam U mnie już 60 jaj bażanta łownego, 8 srebrnego i 4 złotego Jeśli ktoś zainteresowany zapraszamtel.509 30 79 32; Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi