POMOC

Tutaj piszemy na luźne tematy, niekoniecznie związane z tematyką bażantów. Jeżeli wątek, który zamierzasz rozpocząć nie pasuje do innych kategorii to zrób to w tym dziale

POMOC

Postprzez janko40 » Poniedziałek, 05 Kwiecień 2010 18:52

Witam Wszystkich Serdecznie

Od jakiegoś czasu przegladam to forum od dawna noszę się z zamiarem założenia hodowli bażantów łownych aby wykorzystać teren który posiadam.Pięć lat temu część nieużytków obsadziłem sosną pospolitą i czarną dzisiaj to ładny gęsty młodnik.W nawiązaniu do powyższego -czy taki młodnik na terenie ok 1,5 ha mogę zabudować wolierą a nad drzewami rozciągnąć specjalną siatkę do hodowli bażantów? czy muszę również wpuścić siatkę wgłąb ziemi ? posiadam większe stadko kur zielononózek wiec jakąś wiedzę mam wiem ,że to nie bażanty chociaż na temat ich hodowli jakąś teoretyczną wiedzę mam.Za wszelkie cenne porady i sugestie fachowców z góry serdecznie dziękuję.Moje gg 7381318 chętnie pogadam.Pozdrawiam serdecznie
janko40

Miejscowość: Cieszyn

Postprzez młody » Poniedziałek, 05 Kwiecień 2010 20:54

Początek hodowli to zawsze dobry pomysł. Woliere da się jak najbardziej zrobić, można zarzucić siatkę jest jedno ale. Na 1,5 ha możesz wpuścić 5000 bazantów, co wiąże się z tym że z młodnika po 2 latach może nic nie zostać.

Dookoła młodnika musisz koniecznie wkopać siatkę bo lisy się zejdą z całej okolicy.

Jak hodowałeś zielononóżki to dasz sobie rade na bank.
młody

Miejscowość: Podkarpackie

Postprzez janko40 » Poniedziałek, 05 Kwiecień 2010 21:00

dziękuję bardzo bardzo za cenna informację lecz przyznam zmartwiła mnie troszeczke wieść o mlodniku pozdrawiam
janko40

Miejscowość: Cieszyn

Wróć do O wszystkim.... i o niczym...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

Polecamy:
Hodowla bażantów

Reklama:
Inkubatory do jaj
Sklep hodowlany