chore bazanty prosze o pomoc

Tutaj piszemy na luźne tematy, niekoniecznie związane z tematyką bażantów. Jeżeli wątek, który zamierzasz rozpocząć nie pasuje do innych kategorii to zrób to w tym dziale

Postprzez michał » Niedziela, 19 Kwiecień 2009 8:09

moj kolega choduje bazanty drugi rok wczoraj przyniósł swoje jaja do mojego inkubatora i mowi tak od jakiegos tygodnia zauwazył ze jedna z samis jest taka osowiała nie boi sie wcale tylko by siedziała gdy podchodzi do niej to nie ucieka niewiedzial co to jest zauwazył ze zaczyna sie wywracac jak idzie izabil ja rozcioł ja i zobaczył czy moze ona jaja nie mogła zieśc ale mowi ze miała tylko malutkie i jelita czyste mormalne watroba tez . zakopał ja a na drugi dzień nastepna samica tak samo sie zachowuje .

co im dolega moze wiecie dostaja do jedzenia przenice żepak kukurydze groch i ziemniaki gotowane ale zaczoł ostatnio im dawac trawe i kapuste pekinska
michał

Miejscowość: końskie

Postprzez biały » Poniedziałek, 20 Kwiecień 2009 18:05

witam. kolega ma poważny problem ja miałem to samo i podawałem im przegotowana wodę z z polopirynąS i trochę drobnego popiołu. I jakos wyleczyłem. Ale jak ta choroba sie nazywa to nie wie żaden hodowca z mojej miejscowości a tą rade dał mi dziadek. i kolega niech niedaje w tym stanie im duzo kukurydzy i żepaku najlepiej niech sypie więcej jęczmienia.
biały

Wróć do O wszystkim.... i o niczym...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

Polecamy:
Hodowla bażantów

Reklama:
Inkubatory do jaj
Sklep hodowlany