Tutaj piszemy na luźne tematy, niekoniecznie związane z tematyką bażantów. Jeżeli wątek, który zamierzasz rozpocząć nie pasuje do innych kategorii to zrób to w tym dziale
Witam chciałbym zrobić bażantom bananowym i łownym wolierę . Mam garaż 2,5 x 3 m i mam zamiar przerobić go trochę. przedzielić go na pól i zrobić z 1 strony wolierę zewnętrzna i z 2 strony też wymiary woliery zewnętrznej 2 x 3 m i bażanty na noc będę zamykał w środku garażu tak żeby nieproszony gość nie zawitał w środku. I mam do was takie pytanie mój budżet nie jest taki rozrzutny wiec mam takie pytanie jaka siatkę dać na boki woliery i na gore bo nie ma takiej potrzeby metalowej siatki kupować skoro na noc będę zamykał. bardzo proszę o jakieś porady z góry dziękuje!
Trochę małe te woliery to po pierwsze, a po drugie nie wyobrażam sobie "zaganiania" bażantów na noc do garażu. Bażanty to nie są kury! jeśli woliera ma być połączona z garażem to w garażu nie powinno być ściany dzielącej wolierę na pół. Wychodzi Ci woliera w sumie 7,5 m2 a jak przedzielisz to ścianami to już w ogóle. Dla bażantów łownych męczarnia. Pozdrawiam
Dokładnie, siatka polietylenowa na górę woliery będzie najlepsza. Ja również mam taką siatkę. Dobre rozwiązanie. A na boki pleciona i będziesz miał super.