Kolaska Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Proszę pomóżcie. Nie mogę sobie z nimi poradzić. Załatwiają się gdzie po padnie. Czy znacie sposoby aby je odstraszyć? Cytuj
mark Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Sprecyzuj swoje pytanie o co Ci chodzi. Wróble łazienek raczej nie mają. Cytuj
Woliera Opublikowano 10 Listopada 2010 Opublikowano 10 Listopada 2010 Co Ci wróble przeszkadzają, przecież to są takie same ptaszki jak bażanty. Wróbli jest coraz mniej i myślę że powinnismy zacząć je chronić. Kiedyś wróbli pod dachami w strzechach było bardzo duzo, świergot był wszechobecny, teraz coraz trudniej spotkac wróbla. Cytuj
Kolaska Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Opublikowano 12 Listopada 2010 Przed wolierami mam drzewka ozdobne i od jesieni aż do wiosny te ptaszyska tam przylatują i się załatwiają. Mam odstraszacz ptaków ale nie chce go używać żeby bażantów nie straszyć .Chciałem się dowiedzieć jak się ich pozbyć na inne sposoby. Cytuj
młody Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Jest jeden pewny ekologiczny sposób. Załatw sobie pióra jastrzeębia i pozawieszaj je na drzewku które obsiadane jest przez wróble. Bazanty szybko sie przyzwyczają i nie będą na to zwracać uwagi, a wróble szybko się wyprowadzą. Cytuj
Grześ Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam miałem ten sam problem z wróblami przyczyną były zbyt duże oczka siatki w wolierze wróble zrobiły sobie z niej stołówkębyły ich setki drzewko przed wolierą było białe od odchodów założyłem siatkę z mniejszymi oczkami i mam spokój bażanty potrzebują o połowę mniej karmy a wróble dokarmiam tylko zimą.a co do populacji wróbli to bynajmniej w naszym rejonie nic im nie zagraża są ich tysiące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi