Buszkowice Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Witam,Mam wolierę z bażantami i niedawno zakupiłem 10 przepiórek, czy orientuje się ktoś czy można te dwa gatunki trzymać razem? Czy nie będzie jakiś problemów? Pozdrawiam Cytuj
andrzej-1948 Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Jakie maż bażanty bo jak łowne to radze ale na wiosnę to może być kłopot z każdymi Cytuj
Buszkowice Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 Bażanty łowne.Kłopot? tzn jaki? Cytuj
karol148 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Kupę kurkę bażanta kasztannowego (Eliota) PILNIE!!!!! Cytuj
Buszkowice Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Opublikowano 2 Listopada 2010 Jeszcze raz proszę o odpowiedź, jakie mogą być zagrożenia (o ile w ogóle występują) z trzymania tych dwóch gatunków razem? Cytuj
Woliera Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 Kłopot to chyba andrzejowi chodzilo o to że koguty będą walczyć ze sobą, Często jest tak że koguty w jednej wolierze potrafią się zadziobać na śmierć. Nasila się to szczególnie na wiosnę w okresie godów. Cytuj
xwiatr Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Ja trzymałem, przepiórki razem z bażantami i nie było problemów. Tylko dla przepiórek potrzebe są nieco inne karmidła, bo z tych przeznaczonych dla bażantów przepiórki wszystko rozrzucają. Jeśli więc masz tylko możliwość trzymania ich osobno to proponuję takie właśnie rozwiązanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi