marcinc86 Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Mam takie pytanie do doswiadczonych hodowcow. Posiadam bazanta zlocistego(oczywiscie chce dokupic mu dwie samice). Takze bede mial 3 sztuki. Woliera ma 5x6m i wysokosc od 2m do 2,7. Woliera jest dosc schowana i w cichym miejscu, a do srodka nie dostanie sie nawet wrobel ani zaden gryzon(no moze mala myszka). Oczywiscie pasadzilem kilka krzaczkow, jest z dwoch stron oslonieta budynkami. 1. I teraz tak mam takie pytanie: Co oprucz tych bazantow moge tam hodowac????(cos w granicach rozsadku to znaczy nie za drogie i w miare mozliwosci nie za trudne w utrzymaniu). 2. Myslalem wpuscic tam pare pawikow. I mysle nad jakimis malymi przepiorkami i kaczkami mandarynkami. Cytuj
Woliera Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Ja też przymierzam się do hodowli, narazie dużo czytam i dowiaduje się z różnych źródeł. 30metrów kwadratowych woliery to spokojnie mozna hodować więcej gatunków, ale ja na twoim miejscu na początek zajął bym się jednym gatunkiem. Jak Ci dobrze pójdzie to za jakiś czas możesz dodać drugi gatunek. Ja bym stawiał na przepiórki jako 2 gatunek, są spokojne i nie bedą wchodziły w konflikt z bażantami. Cytuj
andrzej-1948 Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Bażantów nie trzyma się z kaczkami Cytuj
mark Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 Możesz mi kolego wyjaśnić dlaczego nie można trzymać kaczek z bażantami?Bo u mnie właśnie tak jest. Cytuj
Fabianoyamaha199 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Wydaje mi się że nie raczej kacze z bażantami lepiej nie trzymać nie przepadają za sobą. Mogą być przepiórki, inny gatunek bażanta np. Diamentowy czy Bananowy Woliera mógłbyś wrzucic zdj. Pozdrawiam Fabian Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi