kuba Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 W mojej wolierze znajduje się jedna parka bażantów na początku wszystko było dobrze,ale teraz samica strasznie dziobała bażanta.Tak że musiałem przenieść go do innego pomieszczenia.Co trzeba zrobić żeby nie dziobała? Pozdrowienia dla wszystkich hodowców Cytuj
młody Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 Mój Tata rodzi sobie z takimi przypadkami bardzo prosto, łapie bażanta który dziobie inne bażanty, daje mu 2 razy przez łep i zazwyczaj to pomaga Na serio! Cytuj
Kurak Opublikowano 28 Marca 2007 Opublikowano 28 Marca 2007 Fakt, jest coś w tych metodach "naturalnych" poskramiania bażantów. Też słyszałem od jednego hodowcy hobbystycznego ze to się sprawdza. Ale jak długo działą takie zaklęcie? Ja nie zdaje się na sentymenty i w takich przypadkach od razu taki osobnik ma zakładaną osłonke na dziób. To jest przynajmniej pewna sprawa. Cytuj
rapit Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Kuba tak sobie czytam, i się zastanawaim czy masz nieznosną samice czy kiepskiego samca. Coś mi się wydaje że problem tkwi bardziej w tym że twój kogut jest lichy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi