Bażancica6 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Mam takie dziwne marzenie na przyszłość i chcę sie zapyać czy wyjdzie cos z tegoI mam takie pyankoCzy mogę hodować w jednej dość sporej wolierzebażanty łownekuropatwy polneprzepiórki polne i uwagaZAJĄCE Czy może toi wszytko razem byćJakie maja być ilości tego wszystkiego ile samców ile samicJakie wymiary takiej woliery Bardzo proszę o odpowiedzi Cytuj
Dawid251997 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ja uważam że to nie taki zły pomysł.Ale skoro ma sie tam znajdować tyle zwierząt to woliera powinna być na prawdę spora.A jeśli chodzi o ilości to:bażant łowny 1 samiec i 4-5samickuropatwa polna 1 samiec 1 samicaprzepiórki polne najlepiej kilka par ok.3zające 1 samiec (nie więcej gdyż będom walczyć) i 3 lub więcej samicMiałem kiedyś zające ale z doświadczenia wiem że trudno je hodować.Są bardzo płochliwe i często szaleją w klatce więc woliera musi być duża i zarośnięta wysokimi trawami.Powinno się tam znajdować pare krzaków i niedużych drzew (najlepiej jabłoni czy grusz)zimą zające będom obgryzać korę a latem będom miały smakołyki w kostaci owoców.Nie zapomnij o jakichś kryjówkach dla ptaków szczegulnie dla kuropatw i przepiórek które mogą być prześladowane przez bażanty z powodu braku miejsca na terytorium.POWODZENIA POWODZENIA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi