seba_552 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam was wszystkich jestem tutaj nowym użytkownikiem i mam kilka pytań ...chodzi mi o pomieszczenie do hodowli ,czy moze byc to komórka(szopka drewniana ) z wybiegiem ogrodzonym siatka ?prosze o wasze odpowiedzi i podpowiedzi z gory dziekuje! Cytuj
rapit Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Na poczatek wsyztsko jest dobre, a jak dysponujesz czymś ala kurnik + woliera to już super. Większośc bazantów łownych nie chce wchodzić do mpomiesczeń woli sziedzieć w wolierze , ale taki układ jak masz to jest wręcz ideał do odchowu mlodych bazancików. Cytuj
seba_552 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Na poczatek wsyztsko jest dobre, a jak dysponujesz czymś ala kurnik + woliera to już super. Większośc bazantów łownych nie chce wchodzić do mpomiesczeń woli sziedzieć w wolierze , ale taki układ jak masz to jest wręcz ideał do odchowu mlodych bazancików. cieszy mnie to mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie chodzi mi gdzie one beda składac jaja czy trzeba im robic jakies specjalne gniazda czy cos... Cytuj
rapit Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Seba zachęcam do przestudiowania tego forum bo to o co pytasz to juz wielokrotnie się pojawiało na tym forum. Bażanty wymagają nieco więcej pracy i wiedzy niż zwykłe kury. Problemy dopiero się zaczną po jakimś czasie i nie możesz liczyc że każdy będzie odpowiadał na każde pytanie. Nie ma potrzeby przygotowywania gniazd ani budek bo i tak bażanty będą niosły jaja gdzie będzie im pasowało. Cytuj
konrad1015 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 mozesz zbić półki ale na ziemi takie 50-50-50 centymetrów albo z płyt eternika oprzyj o sciane ale nie za duzą Cytuj
Dawid251997 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 .Możesz dać nawet zwykłe gniazdo od kur.Położyć na ziemie w tej komurce i na wiosne będom znosić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi