maciejelo Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Witam mam wolierę 9x4 trzymam tam bażanty i mam problem. Myszy przychodzą i jedzą jedzenie dla bażantów. W ogóle się nie boją przy mnie nawet podchodzą i jedzą ziarno łapałem je i dawałem kotu ale i tak to nic nie dało. Gdy wpuściłem kota to ten bardziej był zainteresowany bażantami:)Czy jest jakiś sposób by się ich pozbyć czy one nie wadzą bażantom czyli czy nie roznoszą żadnych chorób. Proszę o pomoc Cytuj
konrad1015 Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 to jest troche taki drastyczny sposób ale musial byś złapać bażanty i przez jakieś 3 dnie i tam nie wouszczać ukroić taki małe kawałki chleba i naszpilkować go toxanem mysłe ze problem zniknie ale w wolierze niemoże byc bażantów zycze udany łowów Cytuj
maciejelo Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 hehe ja już je trułem łapałem a one ciągle powracają. Bo nory mają poza wolierą chyba. Już się trochę przyzwyczaiłem myślę kupić też żywołapkę. Cytuj
młody Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Aż dziwna sprawa, może poprostu trzeba wstawić odpowiednie bażanty do woliery. Bażanty łowne u mnie to zjadają myszy. Często widze że nosza jakąś w dziobie, czasem mysz, czasem żabe raz nawet kreta zjadły. Cytuj
maciejelo Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 hehe one pojawiają się jak bażanty siedzą na gałęziach u góry bardzo mądre i cwane zwierzątka ale nic na to nie poradzę po prostu trzeba się przyzwyczaić i tyle. Cytuj
Dawid251997 Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 WitamJa proponuję nastawić łapkę na myszy.Najlepiej w jakimś kącie,pod budką lęgową,pod gałęziami itp.Nałożyć na łapkę kawałek orzecha czy kukurydzy.Ja tak robię i działa.Wytęp te myszy gdyż roznoszą choroby i Twoje bażanty jeszcze zachoroją Cytuj
maciejelo Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Opublikowano 31 Lipca 2010 Witaj bardzo ładnie tam masz. Pieski pilnują ptaszków:). I pewnie włożyłeś tam sporo pieniędzy ja mam 16 lat wszystko robiłem sam włożyłem w wolierę ok 2tyś co jak na mnie to myślę że to sporo. Hehe i chyba korzystasz z tłumacza:) Ty chyba nie jesteś polakiem prawda:)?Pozdrawiam Cytuj
maciejelo Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 hehe najważniejsze że idzie się dogadać Ale co jak co masz bardzo ładną hodowlę widać że znasz się na rzeczy.Pozdrawiam Cytuj
maciejelo Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Ile około wydałeś na to wszystko pieniędzy? Cytuj
maciejelo Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) uuuu to trochę poszło pieniędzy:) Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez maciejelo Cytuj
valevvska Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 u nas dobrze wyszło zostały materiały po budowie... oto i poszli na wolierę Cytuj
maciejelo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2010 hehe a ty masz ta wolierę w Polsce czy gdzieś za granicą bo w profilu masz wpisane Gdańsk? aa i jeszcze czy wiesz jak rozróżnić płeć u pawi bo u moich pojawiły się taka jakby czuprynka na głowie. Cytuj
valevvska Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 aa i jeszcze czy wiesz jak rozróżnić płeć u pawi bo u moich pojawiły się taka jakby czuprynka na głowie. czuprynka na głowie jest i u samicy i przy samcu ...przy samcu w 15 dni już kierujący skrzydeł ceglanego koloru a przy samicy brunatne! Cytuj
baranek124 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 "valevvska" slicznie tam u ciebie ptaszki muszą czuc się świetnie hehe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi