Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam wolierę 9x4 trzymam tam bażanty i mam problem. Myszy przychodzą i jedzą jedzenie dla bażantów. W ogóle się nie boją przy mnie nawet podchodzą i jedzą ziarno łapałem je i dawałem kotu ale i tak to nic nie dało. Gdy wpuściłem kota to ten bardziej był zainteresowany bażantami:)

Czy jest jakiś sposób by się ich pozbyć czy one nie wadzą bażantom czyli czy nie roznoszą żadnych chorób. Proszę o pomoc

Opublikowano
to jest troche taki drastyczny sposób ale musial byś złapać bażanty i przez jakieś 3 dnie i tam nie wouszczać ukroić taki małe kawałki chleba i naszpilkować go toxanem mysłe ze problem zniknie ale w wolierze niemoże byc bażantów zycze udany łowów 8)
Opublikowano
Aż dziwna sprawa, może poprostu trzeba wstawić odpowiednie bażanty do woliery. Bażanty łowne u mnie to zjadają myszy. Często widze że nosza jakąś w dziobie, czasem mysz, czasem żabe raz nawet kreta zjadły.
Opublikowano

Witam

Ja proponuję nastawić łapkę na myszy.Najlepiej w jakimś kącie,pod budką lęgową,pod gałęziami itp.Nałożyć na łapkę kawałek orzecha czy kukurydzy.Ja tak robię i działa.Wytęp te myszy gdyż roznoszą choroby i Twoje bażanty jeszcze zachoroją :?

Opublikowano

Witaj bardzo ładnie tam masz. Pieski pilnują ptaszków:). I pewnie włożyłeś tam sporo pieniędzy ja mam 16 lat wszystko robiłem sam włożyłem w wolierę ok 2tyś co jak na mnie to myślę że to sporo. Hehe i chyba korzystasz z tłumacza:) Ty chyba nie jesteś polakiem prawda:)?

Pozdrawiam

Opublikowano

hehe a ty masz ta wolierę w Polsce czy gdzieś za granicą bo w profilu masz wpisane Gdańsk?

aa i jeszcze czy wiesz jak rozróżnić płeć u pawi bo u moich pojawiły się taka jakby czuprynka na głowie.

Opublikowano

aa i jeszcze czy wiesz jak rozróżnić płeć u pawi bo u moich pojawiły się taka jakby czuprynka na głowie.

czuprynka na głowie jest i u samicy i przy samcu ...

przy samcu w 15 dni już kierujący skrzydeł ceglanego koloru a przy samicy brunatne!