matrix Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 WitamZauważyłem u małych dwutygodniowych bażantów biegunkę co robić???Jak temu zapobiec?.Jestem początkującym hodowcą.Proszę szybko o pomoc Cytuj
baranek124 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 a czym je karmisz być morze dajesz zbyt dużo jajek Cytuj
matrix Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2010 Tak,daję jajka.To co mam teraz zrobić co dać im jeść???I jak zapobiec biegunce? Cytuj
krzyho0661 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Ja tez karmie swoje Bazanty ktore w tej chwili maja 4tygodnie gotowanymi jajami i paszą dla kurczaków i tak mniej wiecej daje im jeść co 3godziny czy to nie za czesto? Dodam ze moje Bazanty chodzą po podwórzu o wym. 25m x 20m wraz z innym drobiem,jak myslisz baranek124 ? Cytuj
matrix Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2010 To co mam podawać do jedzenia pisklętom?Żeby nie mieli biegunki. Cytuj
baranek124 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Uważam że powinniście na jakiś czas zaprzestać karmienie ich jajkami lub ograniczyć je do minimum a zacząć karmić paszą dla drobiu najlepsza jest pasza dla indyków oraz zielonka można powoli wprowadzać ziarna ale z umiarem pozdrawiam baranek124 Cytuj
baranek124 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 krzyho0661 myślę że lepszym rozwiązaniem było by postawienie paszownika na podwórzu tak by ptaki mogły same pobierać karmę kiedy chcą i ile chcą uważaj tylko żeby ci nie uciekły jest wiele takich przypadków np. mój znajomy odchował młode wypuścił je na podwórze i po 2 tygodniach nie było ani jednego a potem co jakiś czas wracały żeby coś zjeść lecz niestety efekt końcowy był taki że przepadły bez śladu Cytuj
krzyho0661 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 baranek124 nie moge postawić paszownika na podwórzu ponieważ mam za duzo kur ktore by wszystko zjadły, aby Bazanty miały caly czas pasze na podwórzu w paszniku musial bym sypać dziennie z 15kg paszy bo wszystko kury by zjadały. A co chodzi o Bazanty to oni od 3dnia życia chodzą po podwórzu wraz z kwokami wśród innego drobiu (np. kury i Perlice) i chodź juz przefruwują ogrodzenie to pochodzą troche za budynkami po zaroślach i wracają , nigdy nie odchodzą daleko od ogrodzenie jedynie max do 10metrów. Mam nadzieje ze w przyszłości nie będą uciekać a jesli tak to trudno niech se żyją na wolności. POZDRAWIAM. . . . . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi