Gość Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Mam pytanko czy mogę tak zrobić? Włozyłem do inkubatora jaja bażancie ale widzę ze sie jeszcze cały czas bażanty niosą to mogę dokładać do inkubatora co 10dni jeszcze jaja? Tak aby sie systematycznie co 10dni lęgły nie zaszkodzi im większa wilgotność przy kluciu pierwszej partii jaj? Cytuj
baranek124 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Mój znajomy tak robi i jest dobrze Cytuj
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 a z tych pozostałości co zostają w inkubatorze po jajach wylęgniętych nie wychoduje się żaden grzyb albo bakteria? Cytuj
baranek124 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 nie powinien jeżeli co jakiś czas wyczyścisz inkubator środkiem dezynfekującym i jeżeli będziesz zbierał wszystkie pozostałości po kluciu i wymieniał wodę Cytuj
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 to wystarczy pozostałości zebrać i wodę wymieniać a czym dezynfekować virkonem? a i wystarczy inkubator spryskać roztworem bez mycia bo przecież tam będą cały czas jaja to nie mogę wyjąć ich na dłużej Cytuj
baranek124 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Robisz tak gdy mają ci się kluć kurczaki dajesz im 24 godz. na wyklucie się potem czyścisz inkubator doszczętnie virkorem i przecierasz go szmatką osuszasz i na drugi dzień zakładasz jajka od nowa i tak przynajmniej co 2 miesiące Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi