Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć

jestem nie dugim chodowcą bażantów a tak naprawdę to zzaczołem w tamym roku zbieram jajka od bażantów ponieważ nie znosą one w jednym miejcu tylko rozucają czy dobrze robie

podłożyłem pod kwokę 20 jajek a wykluło się tylko 3 czy to jakaś choroba

a jako po kiliu dniach rozbiłem te jajka które się nie wykluły to były tam młode bażanty już w tym puszku ale nie żyły u mojego kuzyna terz tak było czy to jest jakś choroba czy co kóra napewno dobrze siedziała a wszyskie jajka były zalągnięte odpiszcie proszę [/b]

Opublikowano

Nie nie mozna tu raczej mówić o chorobie, najprawdopodobniej jest to złe karmienie bazantów dorosłych. Słaba kura zniesie kiepskiej jakości jajko.

Inny powód to może byc taki że ta kwoka pod którą podłozyłeś była nieodpowiednia.

Opublikowano
Witam.Moim zdaniem to wina zbyt mocno twardej skorupki przez która nie mogli wyjść pisklaki,zapewne bażanty zjadły za duzo czegoś co wzmacnia skorupke,lub tak jak pisze młody to tez możne być wina kwoki, zawsze gdy tylko sie wyklują pierwsze pisklęta to kwoka siedzi wyżej i nie dogrzewa innych jajek. POZDRAWIAM..
Opublikowano

bo ja krzyho dawałem im witaminy na skorupkę ponieważ mi znosiły jajka bez twardej skorópki tylko w tej błonie

POWIEDZCIE JAKĄ DIETĘ USTAWIĆ BAŻNATOM JAK MAM JE KARMIĆ

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W czasie lęgów ja daję dużo zielonki (sałata,koniczyna,mlecze,trawa).Daję również od czasu do czasu skorupki z jaj kurzych.Mi też w tym roku nie wykluło się 7 piskląt tylko się udusiły a miałem pod kwoką 15 jaj.
  • 2 tygodnie później...