wojtek Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 cześć jestem nie dugim chodowcą bażantów a tak naprawdę to zzaczołem w tamym roku zbieram jajka od bażantów ponieważ nie znosą one w jednym miejcu tylko rozucają czy dobrze robie podłożyłem pod kwokę 20 jajek a wykluło się tylko 3 czy to jakaś choroba a jako po kiliu dniach rozbiłem te jajka które się nie wykluły to były tam młode bażanty już w tym puszku ale nie żyły u mojego kuzyna terz tak było czy to jest jakś choroba czy co kóra napewno dobrze siedziała a wszyskie jajka były zalągnięte odpiszcie proszę [/b] Cytuj
młody Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Nie nie mozna tu raczej mówić o chorobie, najprawdopodobniej jest to złe karmienie bazantów dorosłych. Słaba kura zniesie kiepskiej jakości jajko. Inny powód to może byc taki że ta kwoka pod którą podłozyłeś była nieodpowiednia. Cytuj
krzyho0661 Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Witam.Moim zdaniem to wina zbyt mocno twardej skorupki przez która nie mogli wyjść pisklaki,zapewne bażanty zjadły za duzo czegoś co wzmacnia skorupke,lub tak jak pisze młody to tez możne być wina kwoki, zawsze gdy tylko sie wyklują pierwsze pisklęta to kwoka siedzi wyżej i nie dogrzewa innych jajek. POZDRAWIAM.. Cytuj
robert 1 Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Moim zdaniem 20 szt. jaj pod kwoką to zbyt dużo i nie mogła ich dobrze ogrzewać. Cytuj
wojtek Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Opublikowano 31 Maja 2010 a możesz mi powiedzieć młody jak powinienem karmić bażanty podczas znoszenia jajek Cytuj
wojtek Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Opublikowano 31 Maja 2010 bo ja krzyho dawałem im witaminy na skorupkę ponieważ mi znosiły jajka bez twardej skorópki tylko w tej błonie POWIEDZCIE JAKĄ DIETĘ USTAWIĆ BAŻNATOM JAK MAM JE KARMIĆ Cytuj
Dawid251997 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 W czasie lęgów ja daję dużo zielonki (sałata,koniczyna,mlecze,trawa).Daję również od czasu do czasu skorupki z jaj kurzych.Mi też w tym roku nie wykluło się 7 piskląt tylko się udusiły a miałem pod kwoką 15 jaj. Cytuj
konrad1015 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 10 jajek to dobrze będom wygrzane Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi