Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam po ilu dniach inkubacji mogę sprawdzić czy jaja są zalężone?I po drugie ile dni mogę przechowywać jaja do inkubacji? Chodzi o jaja bażanta złotego, srebrnego i mongolskiego Cytuj
Grześ Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 witajpo pięciu dniach powinno być już coś widać ja zbieram jaja do inkubacji przez 10 dni musisz je trzymać w chłodnym miejscu około 15 stopni i obracać przynajmniej dwa razy dziennie Cytuj
rapit Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Te pięć dni to może być troche wcześnie, ja prześwietlam od 7 do 10 dnia i wszystko jest już czarno na białym. Cytuj
szubi16 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgadzam się z kolegą, też prześwietlam po 7 dniach i już widać żyłki. Ale pamiętaj, że jajka pierw muszą troszkę ostygnąć bo można pozabijać zarodki. Cytuj
szubi16 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Jajka można zbierać przez około 10 dni. Należy je przechowywać w chłodnym miejscu, tak aby nie świeciło na nie słońce. Zaleca się również przekręcanie 5 razy na dobę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi