Krewetki Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Witam,mam 11 pawi 5 samców i 6 samiczek. Dwa samce 1 roczne oraz dwa samce dwuletnie i jeden 4 letni, 2 samice 1 roczne oraz reszta starszych (nie wiem jak rozpoznać, które są starsze).Chciałem kilka z nich sprzedać, a kilka zamienić aby urozmaicić pulę genową. Docelowo zostawił bym sobie 5 sztuk i tak się się zastanawiam ile samców i ile samic zostawić?Głównym moim pytaniem jest jak złapać pawia? Nocą? Cytuj
krzyho0661 Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Witam a masz może na sprzedaż kilka jajek lęgowych pawi, i jakie dokladnie pawie chodujesz? Cytuj
jozik59 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 można nocą je złapać ale jest jeden bonus musisz się ubrać na czarno lub ciemno bo je spłoszysz.. pozdrawiam Cytuj
Karolina Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ja pawie łapie zawsze w kurniku lub w wolierze. Jak planowana jest jakaś sprzedaż czyli ktoś chce przyjechać kupić pawia to po nocy nie otwieram im woliery i sziedzą zmknięte. Bo inaczej to nie widze możliwości, moje pawie potrafią w dzień siedzieć na dębie na 20 metrach, nie ma takiego śmiałka, który by je tam złapał. Cytuj
młody Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Problem ten dotyczy nie pawia tylko kur, indyków i wszystkich ptaków które chodzą wolno po podwórku i ogrodznie. Polecam to urządzenie, kupiłem i dobrze słuzy. http://www.hodowlany.pl/i721_Chwytak_siatka_do_lapania_ptakow_w_wolierze.htmlLekki podbirak i rozciągany długi trzonek. Jak pomysle ile wcześniej nabiegałem się za perliczkami to szok, teraz z 3-4 metrów, chyc i jest moja. Cytuj
edgar9 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Nie no z tym łapaniem nocą to nie ma co przesadzać. Wchodzenia na drzewa też raczej jest mało skuteczne. Ja co prawda nie mam pawi, ale mój znajomy ma i widziałem jak je łapał normalnie w dzień. One chodzą u niego cały dzień po podwórzu (po to je ma, żeby mu ozdabiały ogród). Jak trzeba jakiegoś złapać to używał wlaśnie takiego chwytaka jak młody pokazałeś. Z tego co mi mówił, to do pawi ten chwytak musi mieć duży obwód koła i sama siatka musi być głęboka, żeby nie uszkodzić ptaka, a tym bardziej ogona, jak się go będzie łapało. Ten chwytak mu więc bardzo pasował. Cytuj
Karolina Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Najlepiej ich wcale nie łapać, niech sobie chodza wolno. A jak juz trzeba żeby np sprzedac to zrobić to np w nocy bezstresowo dla ptaków. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi