wojtek1503 Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 Jeszcze jedno pytanie jakie ptaki można trzymać razem?? np czy można trzymać dwie pary bażant łowny + kura oraz bażant królewski+ kura na jednym wybiegu, myślę jeszcze o kaczkach i kurach ozdobnych - chcę to traktować jako relaks a nie hodowlę pozdrawiam Cytuj
monti Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 w jednej wolierze nie może byc 2 gatunków bo się po 1 samce będą dziobac a po 2 wyjdą ci mieszańce Cytuj
Bodzio Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Też zgadzam się z opinią kolegów, królewskie + łowne absolutnie odpada taka mieszanka. Ale z kurami ozdobnymi można spróbować, kaczki też nie powinno być problemu. To jednak wszystko zalezy od usuposobienia konkretnego samca. Ja miałem raz kuropatwe co to samczyk był tak agresywny, że atakował kilka razy większe bażanty, a co najlepsze to one spiepszały przed nim aż się kurzyło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi