bastek13334 Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Witam... Czy ktoś może mi powiedzieć jakich roślin nie powinno się umieszczać w wolierze z bażantami i/lub z kuropatwami...?Ostatnio wyczytałem gdzies (na innym forum) że thuje mogą być dla wyzej wymienionych ptaków trujące... może ktoś ma jakies wiadomości na ten temat...??? pozdrawiam... Cytuj
kogut Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Teoretycznie nie powinno być roślin trujących i kolczastych, ale tylko teoretycznie. Ja mam tuje i akacje w wolierze i bażanty czują się super. Cytuj
Rafaello2323 Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 ja też mam różnego rodzaju tuje i kolczaste i nic się nie dzieje Cytuj
młody Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Najlepiej poprostu posadź takie drzewka i krzewy jakie Tobie się podobają, bo wudaje mi się że bażantom to tak naprawde jest wszystko jedno, Dobrze żeby miały jakieś owoce, że latem lub jesienią będą mogły zjeść coś prosto z drzewa Cytuj
pauli8 Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 A ja znalazłam taką listę roślin trujących, których bażanty nie powinny jeść"złotokap zwyczajny cis mahonia pospolita borówka bagienna czworolist pospolity konwalia majowa naparstnica purpurowa zimowit jesienny tojad mocny ciemiernik biały miłek wiosenny kąkol polny psianka czarna przestęp szalej jadowity blekot pospolity życica trwała ( trująca dla gęsi )szczwół plamisty ( trująca dla kaczek )kłosówka wełnista pokrzyk wilcza jagoda gryka starzec lulek czarny wyka " Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi