Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam koguta[mongolski] zakupiłem jego 4 lata temu. wygląd piękny kondycja też.

Mam pytanie czy mieliście u siebie podobne wiekowo koguty?

Martwię się o jego skutecznoś zapłodnienia. [Ma 2 kury]

Opublikowano

Co prawda nie mam doświadczenia z bażantami łownymi ale ozdobne

hoduje chyba osiem lat.Najlepiej kryły koguty w drugim i trzecim roku,a cztery lata to nie jest stary.W niewoli żyją dłużej niż na wolności tak więc

spokojnie.No chyba że felerny.A co do woliery radzę zrobić jednak na zewnątrz bo słońca też potrzebują.

Opublikowano
Spokojnie możesz go jescze trzymać. Nie martw się, zobaczysz sam że poprostu spada mu skuteczność. I nie stanie się to nagle, jak jest dobry i ładny to spokojenie jeszce kilka lat podziała:)
Opublikowano

Dzięki koledzy za odp.

Woljerkę mam ładną. Tak się zastanawiałem bo kurka mi padła z tego rocznika ostatnio. Również druga kurka wychowana od tych rodziców [niestety z róznych przyczn jedyny dochówek]. Brak szczęścia, wiedzy.

A swoją drogą tenże kogutek o mały włos nie wysiedział sam jajek. Zabrakło może dwa trzy dni nawiasem mówiąc, taki dziwny :lol:

Ciekawi mnie czy ktoś miał coś podobnego.

Mam jeszcze [złote ]kilka sztuk z podobnym skutkiem w chowie.

Oczywiście wszystko to hobbistyczne zajęcie.

Opublikowano
Niestety niepowodzenia się zdażają i to nie tylko u ciebie To się zdaża wszystkim wiadomo szkoda każdego ptaka,ale łowne nie są takie drogie.Tylko uważaj na ziarno żeby było czyste tz. nie zapleśniałe i zanieczyszczone jakimiś nieokreślonymi brudami.Podawaj witaminy i minerały oraz grit no ibędzie git.