mark Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 Mam koguta[mongolski] zakupiłem jego 4 lata temu. wygląd piękny kondycja też.Mam pytanie czy mieliście u siebie podobne wiekowo koguty? Martwię się o jego skutecznoś zapłodnienia. [Ma 2 kury] Cytuj
jan12 Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 Co prawda nie mam doświadczenia z bażantami łownymi ale ozdobne hoduje chyba osiem lat.Najlepiej kryły koguty w drugim i trzecim roku,a cztery lata to nie jest stary.W niewoli żyją dłużej niż na wolności tak więcspokojnie.No chyba że felerny.A co do woliery radzę zrobić jednak na zewnątrz bo słońca też potrzebują. Cytuj
młody Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 Spokojnie możesz go jescze trzymać. Nie martw się, zobaczysz sam że poprostu spada mu skuteczność. I nie stanie się to nagle, jak jest dobry i ładny to spokojenie jeszce kilka lat podziała:) Cytuj
mark Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Opublikowano 15 Lutego 2010 Dzięki koledzy za odp.Woljerkę mam ładną. Tak się zastanawiałem bo kurka mi padła z tego rocznika ostatnio. Również druga kurka wychowana od tych rodziców [niestety z róznych przyczn jedyny dochówek]. Brak szczęścia, wiedzy.A swoją drogą tenże kogutek o mały włos nie wysiedział sam jajek. Zabrakło może dwa trzy dni nawiasem mówiąc, taki dziwny Ciekawi mnie czy ktoś miał coś podobnego.Mam jeszcze [złote ]kilka sztuk z podobnym skutkiem w chowie.Oczywiście wszystko to hobbistyczne zajęcie. Cytuj
jan12 Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Niestety niepowodzenia się zdażają i to nie tylko u ciebie To się zdaża wszystkim wiadomo szkoda każdego ptaka,ale łowne nie są takie drogie.Tylko uważaj na ziarno żeby było czyste tz. nie zapleśniałe i zanieczyszczone jakimiś nieokreślonymi brudami.Podawaj witaminy i minerały oraz grit no ibędzie git. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi