monti Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Czy to jest objaw jakiejś choroby, że samica ma opuszczone skrzydła??i ma katar??jak temu zapobiedz? Cytuj
rapit Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Raczej nie jest to objaw zdrowia, a jeżeli nie zdrowia to pewnie toczy ją jakieś chorubsko. Czy odrobaczałeś bażanty? Okres jest cięzki tak więc wszelkie czynniki dodatkowe niekorzystne dla bażantów i zaraz coś wychodzi. Cytuj
monti Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 POdaje im dynie, apodobno to odrobaczywia,oczyszcze pomieszczenie to moze to cos pomoże..do wody dodałem czosnek i do karmy dodałem drożdże piwne i olejek czosnkowy. moze cos to pomoze bo przez 2 mies. nie podawałem tych witamin, tylko do picia.dałem troche cegły czerwonej i gritu..i jeszcze nie wiem czy to jakis objaw choroby, bo obie bazancice mają wokół ooka czerwoną brew.Czy to coś groźnego? Cytuj
Dawid251997 Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Ja miałem podobny problem.Kurka cały czas ,kichała,jednak z czasem ustąpiło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi