Sara Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam, mój paw zachorował łapie powietrze jak przy astmie , jest osowiały .Nie ma kataru ,oczy czyste. co robić . Sara Mam pytanie czy pawie (zdrowe) można uodparniać szczepionkami dla gołębi, znalazłam małe opakowania przeznaczone dla gołębi ,a u weterynarza zawsze mi mówiono że tak małych upakowań nie ma i proponowano na 1000 sztuk , a tu czasami potrzeba tylko kilka.pozdrawiam Cytuj
kogut Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Jak łapie powietrze tak jak by ciężko oddychał to u mnie była to kiedyś objawa syngamozy (robaki w tchawicy) czyli wystarczyło zapodać odpowiedni lek na robaczyce i pomogło. Co do szczepienia pszcepionkami dla gołebi to kompletnie nie mam doświadczenia. Cytuj
Sara Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Opublikowano 7 Lutego 2010 Dzięki za odpowiedz ale już po pawiu Udusił się ,jak się okazało to miał torbiel na odcinku szyjnym wielkości średniego jajka od kury. nie było widać pod upierzeniem, że coś tam mu rośnie.Pierwszy raz z czymś takim się spodkałam Szkoda byłby ładnym ptakiem, cieszyłam się że tak ładnie rośnie mu ogon, a tu klops tylko płakać sara Cytuj
kogut Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 No nic nie martw się czasami tak bywa, takie upadki to się poprostu trafiają. Jak wszędzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi