natalik Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam!Między moim i sąsiada dachem schował się przed zimnem bażant. Nie wiem, czym go dokarmić Czy dać mu jakiejś ciepłej wody... Kompletnie się na tym nie znam, a przecież teraz w te mrozy on nic sam nie zje. Bardzo proszę o pomoc! Może mam gdzieś to zgłosić i ktoś go zabierze, żeby jakiś hodowca się nim zaopiekował?Proszę o odpowiedź, bo jest mi go strasznie żal jak tak za oknem na tym mrozie siedzi Cytuj
młody Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Spokojnie bażant napewno da sobię rade, jemu jest potrzebny spokój. Mozesz spróbować zrobić podsyp i dać ziarno do jedzenia, ale czy będzie chciał je jeść. To jest dziki ptak nie konieczniebędzie chciał tak odrazu skorzystać z podsypu. Tak więc reasumując podstawa to spokój. Cytuj
lolek9898 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgadzam się z MLODYM on potrzebuje trochę spokoju.Możesz mu dać do jedzenia kukurydzę ,bardzo ją lubią i wody Cytuj
rapit Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Tak poprostu podrzuć ziarna gdzie śnieg nie zawiewa. A woda to racze zbyteczne 5 minut i zamarznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi