Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam kłopot kupiłem 10 miesięczną samice bażanta złotego i trochę mi schudła a dostaje słonecznik kukurydze,zboże,rzepak i kartofle gotowane p i bardzo jest smutna chodzi taka osowiała napuszona . może to mróż bo unas jest -10 do -18 a kurnik jest ocieplony styropianem mają wysypane słomą i sianem około 50 cm CO TO JEST ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Opublikowano

Jak byś poczytał choroby drobiu to jest to objaw niestety pasujący do każdej choroby. Nie wiadomo jakie wiarunki miał u poprzedniego hodowcy, a tez nie wiadomo czy nie sprzedał ci słabego bażanta.

To jest stały problem, ja bym Ci radził nie wpadać w panikę, karmisz dobrze ale zapytaj tego gościa co od niego kupiłeś co dawał do jkedzenia i czy bażant jest odrobaczony. Witaminy do picia, jeżeli nie był odrobaczony to najpierw coś na robaki, ja bym też proilaktycznie podał coś na mykoplazme ale dopiero jak będziesz pewny że jest odrobaczony.

Miejmy nadzieje że bażant się pozbiera.

Opublikowano

A robiłeś sekcje? Miała jakieś zmiany wewnętrzne?

Troche nieudany zakup, ape nie martw się tak niestety czasami bywa. Nawet to nie musi być tak, że cię sprzedawca oszukał. Poprostu to sa żywe ptaki.