janek64 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 mam 6 młodych przepiórek chińskich . Co moze byc powodem złego upierzenia , grzbiety mają bez piór? Cytuj
rapit Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ogólnir rzecz biorąc, wszystko. Tzn złe warunki bytowe i zły pokarm. Jednak napisz w jakim są wieku bo jeżeli są to młode osobniki - tzn jescze rosną to poprostu często mają kiepskie upierzenie. Jak nie to zrewiduj czy mają wystarczająco dużo miejsca i czy napewno dobrze te przepiórki karmisz. Cytuj
robert 1 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Napisz jeszcze czy ten problem występuje u wszystkich czy tylko u części ptaków.Nigdy nie miałem chińskich ale posiadam przepiórki japońskie i była taka sama sytuacja z kurkami. Problem leżał w zbyt dużej ilości kogutów,które depcząc kury wyrywały im pióra z grzbietów. Cytuj
janek64 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2009 przepiórki mają 6 tygodni.Karmię ich dobrze Cytuj
robert 1 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Napisz ile masz kogutów a ile kurek to też może być istotne!! Cytuj
janek64 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2009 mam 1 pare przepiórek chinskich,samica złożyła 8 jajek i sama je wysiedziała.Para starych ma bardzo ładne upierzenie a młode miesięczne mają gołe grzbiety i bardzo mnie to martwi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi