MARCIN 1234 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam Kupiłem ostatnio pawia (samiec 4lata). Z początku wydawało mi się że jest osowiały dlatego że jest w nowym miejscu, jednak jego zachowanie wskazuje na coś innego. Poniżej postaram się opisać kilka objawów. jest osowiały, kuleje na łape. Ma apetyt. Czasami ma biegunke lekko żóltawą. Oprucz samca mam dwie samice które zachowują się normalnie. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj
kogut Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Z tego co piszesz to może być to mykoplazmoza. Zobacz tutaj http://www.bazanty.pl/hodowla_bazanta_choroby_bazantow_mykoplazmoza.php Prawdopodobnie to jest to Cytuj
Bodzio Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Też mi się to widzi na mykoplazmoze, niestety pawie są wrazliwe na to. Możliwe że tówj paw ma np robaczyce, która spowodowała ogólne osłabienie oragnizmu + kiepska pogoda i odrazu pchają się wszyskie cholerstaw.Ja to swoim pawiom jak idzie kiepska podłoga to daje witaminy jako profilaktyke, jak jakiś jeden ma objawy choroby - lecze wszystkie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi