Sambo12345 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 woliera 12m na 10m w jakiej odległości od siebie słupki Cytuj
001szymon001 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 cześć jaką wielkość powiny mieć kury ozdobne np. sebrytki kury hamburskie kury jedwabiste karzełki łapciate minory feniksy i chabo Cytuj
młody Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Troche za ogólne to pytanie. Tutaj masz dobrą tabele z wilkościami wolier dla wybranych gatunków ptakówhttp://www.ptakiozdobne.pl/89_Jaki_rozmiar_woliery.html Ale ogólnie to wymiary trzeba traktować zgrubnie, zawsze im większa woliera tym lepiej. Znam osoby co trzymają bażanty w klatkach po królikach i jakoś żyją, ale co to za życie. Cytuj
001szymon001 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 mam jeszcze jedne pytanie czy jak by były bażanty z kurami ozdobnymi tosie skrzyżują np. kura jedwabista z barzantem diamentowym , sebrytka z bażantem srebrzystym i kura hamburska z bażantem złocistym ja myśle że nie Cytuj
maciejelo Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witaj raczej nie powinni się skrzyżować ale to jest moje zdanie. Bażant z bażantem może się skrzyżować ale kura z bażantem raczej nie. Cytuj
001szymon001 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 młody a te wymiary dotyczą jednej sztuki?? Cytuj
Karolina Opublikowano 5 Października 2010 Opublikowano 5 Października 2010 Moim zdaniem te dane na stronie ptaki ozdobne są opisane bardzo dużym marginesem. Bo to co ja widzę to jest to ogólnie dla jednej rodzinki. Najważniejsze jest jednak by zawsze budowac wiekszą wolierę, im więcej przestrzeni tym ładniejsze bażanty i łatwiejsza hodowla, mniejszy problem z chorobami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi