robert 1 Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Witam serdecznie mam jedno pytanie. Jestem początkującym hodowcą mam zamiar zbudować woliere o wymiarach 3 metry szeroką i 10 metrów długą chciałbym hodować w niej dwa gatunki bażanta. Proszę o podpowiedż czy lepiej ją przedzielić i hodować każdy gatunek bażanta osobno a może wszystkie razem i czy nie będą wobec siebie agresywne? Cytuj
rapit Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 To zależy ... od wielu czynnikmów :-/ Po pierwsze jakie to mają być gatunki?W jakim okresie będziesz je trzymał razem. Na okmres lęgowy raczej powinny być oddzielone, odchowywać pisklęta możesz raczej wspólnie. Piszę raczej bo nie wiem o jakich gatunkach mowa. Cytuj
robert 1 Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 Jak pisałem jestem początkujący więc rozpoczne od bażanta łownego a potem sam nie jestem zdecydowany. Cytuj
Bodzio Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 lepiej nie kombinować i odrazu zaplanować 2 odrębne woliery. Teraz będziesz miał takie bażanty za 2 lata inne . Ja bym zrobił odrazu przegrode i problem z głowy. Cytuj
robert 1 Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 Czyli jedna woliera dla jednego gatunku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi