Kati Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Moje pytanie dotyczy wysiadywania jaj - własciwie to mi o kurę chodzi , czy jeśli jajka trzyamałam w lodówce czy takie mogę podłożyć je do wysiadywania czy też nie Prosze o odpowiedź Cytuj
Mateusz Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 nie!! jaja już nie nadają się do wysiadywania bo były w lodówce ! Cytuj
maciejelo Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 hehe dobre jaja do wylegu z lodówki:) Cytuj
Karolina Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 gdzieś już na forum było, że się nie bardzo nadają do legów ale że coś tam się wykluje, pewnie wszystko zależy ile w lodówce leżały:) Cytuj
stasiu77 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 W żadnym wypadku się nie nadawają! To w jakiej temperaturze musisz przechowywać zależy ile dni będziesz przechowywać, czyli:- do 3 dni: 17-10 stopni- od 4 do 12 dni: 10 - 12 stopnia- ponad 14 dni: około 10 stopni Najlepiej przechowywać jaja do 14 dni, nie więcej. Pamietaj ze pomieszczenie musi byc odpowiednio zdezynfekowane oraz powinno miec odpowiedna wentylacje. Cytuj
donald997 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ale to 14 dni to chyba jest już przesada bo niewiele się z nich wykluje moim zdaniem i dużo będzie odpadów. Wiem to z doświadczenia. Najlepiej zbierać do tygodnia i te pierwsze nie wszystkie są zalężonę dlatego najlepiej dawać do inkubacji takie już po kilku dniach od znoszenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi