maciejelo Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam zaczynam hodowle przepiórek kupiłem parkę japońskich białe samiczka niesie jajka na dworze (trzymam je w niewielkiej wolierze z budką) w tym samym miejscu w zagłebieniu narazie zbieram jaja mam ich 4 i czy mam je zostawiać i czekać czy usiądzie na nich i czy nie zmarzną na tej ziemi i czy wogule przepiórki japońskie siedzą na jajach proszę o pomoć Pozdrawiam Cytuj
gege Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 maciejelo,zdaża się,że zasiądzie,ale do tego musisz mieć warunku dużo zakamarków jakiś gałązek i duża klatka,najlepiej trochę kamieni,ziemi,piasku,liści,kory ,patyczki jakieś na dnie,mech i dokupić jeszcze ze dwie przepiórki może któraś z nich zasiądzie,a jak zasiądzie to przenieś te samiczki i samczyka do innej klatki żeby jej nie dokuczały. Cytuj
maciejelo Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Mam dla nich specjalną woliere z budką jaja leżą na ziemi moge też podłożyć je pod kwoke lub gołebia? Albo wsadzić je do budki bo mam ją podzieloną na 2 częsci w jednej jest słoma a w drugiej truciny i w słomie jest takie jakby gniazdo może tam je przełożyć? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi