niunio1983 Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 więc mam 5 jednotygodniowych bażantków mongolskich które przebywają z kurą domową która je wysiedziała w zbitej z desek zagrodzie.kura ta po pewnym czasie będzie chciała opóścić tą zagrodę i zamieżam ją wypuścić na dwór ale bażantki zostawię tak by osiądnęły 6-7tygodni i w tym wieku pójdą do woliery.a teraz pytanie jak juz będą bez kury jak z nimi postępować czy grzać je żarówką(kwoką)w dzień i w nocy? Cytuj
młody Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 Ja bym rozważyłpozostawienie sił akury w przygotowanym wybiegu. i ona się najlepiej nimi zaopiekuje. Jeżeli nie to konieczny będzie promienik a jedzenie to najlepiej pasza, jak masz ich tak mało to mozesz wzbogacac karmę siekanym jakiem. Cytuj
niunio1983 Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Opublikowano 9 Lipca 2009 oki czyli jak kura będzie chciała na dwór to pójdą razem z kurą do woliery jest już gotowa na ich przyjęcie.co do paszy to prowadze sklep z paszami dla zwierząt i mam wszystko co można dać bażantom .najbardziej martwi mnie pogoda bo cały czas pada i zimnawo w wolierze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi