Rafał.1105 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam wszystkich!Mam pytanie wie może ktoś z was jak nazywają się te bażanty????? Aby zobaczyć zdjęcie kliknąć proszę w poniższy link. Cytuj
Grześ Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 witajalbo za mało sie znam chociaż interesuje sie bażantami od paru lattakich jeszcze nie spotkałem podejrzewam że to jakaś mutacja głowa podobna to złoto czarnego z tym że złoty ma żółte pióra na głowie nogi bardziej od diamentowego bo są sino niebieskie złoty ma żółte a to czerwone ubarwienie to nie wiem po czym sie wzięło .sam jestem ciekaw co inni napiszą Cytuj
marcinerek Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 jak dla mne jest to krzyzowka zlocistego z lownym.Ale nie bede sie upieral, ze to na pewno tak jest. Cytuj
Karolina Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ach dwa podobne posty:) tzn te same. Zgadzam się z Grzesiem. Cytuj
peter Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgadzam się z Marcinerkiem że jest to krzyżówka złotego z dzikim, bo u tego drugiego widoczne są czerwone lica. Cytuj
marcomaks Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 witam hodowcy.mam takiego bazanta.dostalem jajka w tamtym roku i taki sie wyklul.gosciu mial zlote i koguta mongolskiego bez kurki.wiec podejrzewam ze to krzyzowka zlotego i mongola.pozdrawiam Cytuj
Rafał.1105 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam mógłbyś wysłać mi zdjęcia tych twoich bażantów bo chciałbym je porównać albo wrzucic na to forum w podobny sposób jak ja to zrobiłem:-) z góry dzięki i czekam na kolejne posty od innych hodowców z nazwa tych bażantów albo dokładnie jaką to jest mutacja:) bo te co ja mam i widoczne są na zdjęciu to jest parka Cytuj
marcomaks Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 sorki ale mam teraz malo czasu wysle ci te foto za tydzien Cytuj
Mateusz Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Jest to hybryda między gatunkowa, mało to między rodzajowa. Jest to krzyżówka bażanta złocistego i łownego. Hybryda ta jest niepłodna, co jest plusem gdyż nie będą się rozmnażać i psuć populacji bażantów złocistych i łownych. Między innymi przez krzyżowanie bażantów są dzisiaj tak trudno dostępne czysto gatunkowo diamentowe i złociste. Nie jestem zwolennikiem krzyżówek .... Cytuj
michał Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 jak zaczynałem hodowle bazantów to miałem i te sa to bazanty wegieskie są one troszke większe od złotego ale miejsze od łownego . są bardzo żadko spotykane . mam w swojej hodowli jeszcze dwie pary tych bazantow Cytuj
Rafał.1105 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2009 michał mógłbyś mi wysłać zdjęcia tych bazantów na maila rafal.1105@wp.pl bardzo proszę i czekam:) Cytuj
Mateusz Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Michał to nie są bażanty węgierskie, czyli mutacja pomarańczowa bażanta łownego !! to hybryda miezy gatunklowa i obawiam się z enie daje młodych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi