damka Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 nie wiecie czasem czy da sie hodować kaczki łyski i czym one sie zywią Cytuj
Hobbysta Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 Łyski to nie kaczki. Da się je hodować ale są problematyczne. To bardzo agresywne ptaki i raczej każdą parę trzeba trzymać oddzielnie szczególnie podczas godów. Młode potrafią wydziobać oczy innym ptakom np kaczkom. Jedzą pokarm roślinny i zwierzęcy. Cytuj
rapit Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 Racja łyski to nie jest łatwa sprawa do hodowli, ja sam nie hodowałem, ale kilka lat temu miałem głupią sytuację. Kolega przyniósł mi jaja łyski ze stawu i podłożyłem dpod kwoke. Tak żeby zobaczyć. Te małe łyski wykluły się wczesniej i były bardzo agresywne zatłukły 3 kurczaczki miniaturka. Potem same zdechły. One chyba muszą mieć dostęp do wody. Cytuj
Przemek11 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 rapit zdechły ci ponieważ łyski przez 56 dni same nie pobierają pokarmu tylko są karmione przez rodziców Cytuj
JULA05 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Mam pytanie pisze prace o Łyskach potrzebuje konkretne gatunki traw lub innych roślin które jada Łyska czy ktoś się może orientuje?????pilnie proszę o pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi