mglgaz Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Mam bażanty złote i diamentowe ,czytałam w różnych poradnikach ,że bażanty wysiadują jaja. Czy z moimi jest coś nie tak, skoro znoszą jaja po całej wolierze i zadna z samic nie chce na nich usiąść. JA JESTEM NOWICJUSZEM w sprawach hodowli bażantów ,ponieważ mam je dopiero od 2008 r . zakupiłam je już po lęgach. Proszę niech mi ktoś napisze co mam zrobić. Dziękuję. Cytuj
Przemek11 Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 wysiadują jeżeli mają do tego odpowiednie warunki takie jak budki lęgowe a w kątach woliery są rozmieszczone krzaki Cytuj
mglgaz Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Opublikowano 16 Maja 2009 Czy jeśli postaram się teraz o to co mi napisałeś, to jest szansa ,że usiądą na jajkach, czy mam odizolować samca od bażantów Cytuj
Przemek11 Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 wszystka zależy od tego jakie masz samce jeżeli są spokojne to myślę że nie musisz odizolowywać . To nie jest powiedziane że ona na 100% usiądzie ale jest duże prawdopodobieństwo że tak. A jeżeli nie usiądzie to tylko ratuje cię inkubator lub jakaś mamka. Cytuj
Grześ Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 witajjeżeli chodzi o diamentowe to kurki mi same wysiadują jajka tylko jak już na nich siedzą to przed wylęgiem samca oddzielam bo raz mi zabił wszystkie młode na trzeci dzień po lęgach a czy kurki na jajkach usiądą to wiele zależy od woliery przede wszystkim musi być sporo krzaków Cytuj
mglgaz Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Opublikowano 21 Maja 2009 Bardzo wszystkim dziękuję zobaczę co z tego wyniknie. Chociaż już wiem ,że coś jest nie tak ,ponieważ podłoźyłam pod silkę kwokę 9 jaj i wszystkie puste. Włożyłam też do inkubatora część i jeśli są w porządku took.30,05 powinny się kluć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi