mglgaz Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Dzień dobry proszę mi pomóc chcę kupić bażantom owies bezłuskowy i nie wiem gdzie . dawniej był w sklepie ze zdrową żywnością ,ąle sklepu już nie ma ,aja mam problem. Cytuj
kogut Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Fakt to jest problem, sam taki miałem. ZNajomy zalatwiał gdzieś od jakiegoś rolnika i mi też załatwił worek. Jak u Ciebie w okolicy nikt nie uprwaia to nic nie zrobisz. spróbój się wybrac na giełde rolniczą hurtową sa takie giełdy przy każdym mieście wojweódzkim. Cytuj
seniosek Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam.Jeszcze nie założyłem hodowli, ale już czytam i się przygotowuję Kolega mi poradził, aby zbierać owies z pól, jeszcze w kłosach i tak podawać, aby ptaki miały zajęcie Edytowane 18 Listopada 2009 przez seniosek Cytuj
gege Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Seniosek,no,a skąd niby jest owies przecież nie z łąki Cytuj
mglgaz Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Opublikowano 11 Maja 2009 Dzień dobry - ponownie proszę o radę w sprawie owsa bezłuskowego widzę ,że ten temat nie ma większego zainteresowania mimo ,iz jest tego wart. Proszę pomóżcie w sprawie zakupu tegoż owsa. Cytuj
rapit Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Nie zanjdziesz go nigdzie indziej niż u rolnika, który go uprawia. A rolnika znajdziesz w ogłozzeniach rolniczych. Tylko nie wiem ską d jesteś bo tego nie opłaca się wysyłać. Worek kosztuje 40zł a koszt wysyłki woraka chyba 140. Najlepiej szukaj w lokalnych gazetach ogłoszeniowych. np autogiełda dolnośląska itp. Zobacz na ich strone tam też mają ogłosznia. Cytuj
mglgaz Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Opublikowano 11 Maja 2009 Jestem z Zakopanego .Spróbuję poszukać tak jak piszesz w gazetach z ogłoszeniami. Dziękuję ,gdybyś jednak miał namiary dokładne na kogoś kto sprzedaje owies bezłuskowy to proszę daj znać. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
mglgaz Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Opublikowano 31 Maja 2009 Już znalazłam . Znajomy ma znajomego który zna kogoś kto ma owies . itd. itd.itd ważne ,że mam owies,ale zdaje się będę kończyć z moim hobby , poniewż nie mam czasu i lęgi miałam tak słabe ,że mnie to już zniechęciło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi