biały Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 moja kura bażanta polnego, która została złapana na polu siedzi cały czas w budce lęgowej, która jest wykonana z świerka i gałęzi. Czy to oznacza że siedzi na jajkach? Cytuj
Bodzio Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Raczej nie na jajacha bo to troche za wcześnie, to dziki ptak poprostu się chowa. A ma tam wogóle jaja? sprawdzałeś? Cytuj
biały Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2009 nie sprawdzałem bo mi jeden hodowca z mojej miejscowości powiedział że jak bażant siedzi na jajach to niemożna na niego patrzeć i go płoszyć Cytuj
jan Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 zgadza się ona poprpstu chowa się przed człowiekiem jeżeli nawet będzie znosiła jajka to i tak na nich nie siądzie rzeczywiscie jeżeli niema potrzeby to lepiej nie wchodzi do woliery w czasie gdy kury wysiadują jajka by ich nie płoszyc doradzałbym abyś ją jednak wypuscił po zniesieniu jajek ponieważ każdorazowo gdy tylko będziesz podchodził do woliery będzie się płoszyła a przy okazji i pozostałe ptaki Cytuj
biały Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2009 dzięki już ją wypuszczam niech sobie idzie na wolność i tak to dzięki za cenę informacje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi