pawlooo1705 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 witam Chcialbym Sie doradzic co najlepiej sie oplaci chowac przepiorki chinskie.japonskie.czy kuropatwy .i najlpeiej w jakich duzcyh pomieszczenich ? mam takie klatki zrobic mnieiwecej jak by ktos mogl wrzucic zdjecia ze swoich chodowli klatek itp z gory dziex Cytuj
biały Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ja myślę że opłaca się bardziej trzymać przepiórki japońskie a najlepiej kuropatwy. ja przepiórki trzymałem razem z bażantami więc woliera do tych i do tych ptaków była wymiarów 2,5m , 4m. Ale przepiórka chyba nie potrzebuje dużego wybiegu a zimą trzymałem w klatce 1m, 1m i 50cm(5przepiórek) Cytuj
pawlooo1705 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 aha bo wiesz teraz robie klatke i mam wymiary 2.m na 2.50 i wysokosc 230 moze niedlugo jak kuzyn nie bedzie mial kupowac baranow to bede mial wymiary z 8 m na 8 a powiedz mi musi byc wybieg na pole czy tylko moze byc zrobione okienko do slonca? Cytuj
pawlooo1705 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2009 mam jeszcze jedno pytanko bo zastanowilem si ei bede robil mala szope o wymiarach 3 m na 2 i wybieg na 50 m2 tylko chcialbym sie doradzic czy taka dobra jest siatka dla przepiorek i kuropatw , i czy drapieznik nie wiejdzie do niej mam na mysli kuna laska gronostaj mieszkam na wsi i tego wszystkiego jest pod dostatkiem a moja siatka na zamowinie ma byc takahttp://www.hodowlany.pl/i132_Siatka_do_budowy_wolier_z_oczkiem_szesciokatnym_oczko_13cm_25mb_powlekana.html Cytuj
Bodzio Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Nie jest to sumer mocna siatka ale do celów woliery dla ptaków spokojnie wystarcza, mam taką i nie ma najmniejszych problemów sprawdza się bardzo dobrze. Najważaniejsze że jest metalowa to jaje żaden szkodnik nie przegryzie. Cytuj
pawlooo1705 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 aha dziex za info a jeszcze jedno ile mozna miec tak szerokosci tego oczka zeby drapieznik nie weszedl ? lub przepiorki nie uciekly moze to byc 2,5 cm czy mniejsza jaka polecacie? Cytuj
biały Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ta siatka co jest w linku to jest za przeproszeniem największy szajz jaki może być na świecie ja miałem ją na wolierze to drapieżniki ją tak porozrywały że nie było co zbierać. a siatka powinna mieć małe oczka i dosyć gruby drut a najlepiej to jak byś założył siatkę z drutem 2,5 i na nią jeszcze tą delikatna to wtedy nie wejdzie drapieżnik ani nie uciekną przepiórki. Cytuj
pawlooo1705 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 aha to polecasz http://www.hodowlany.pl/i134_Siatka_do_budowy_wolier_z_oczkiem_szesciokatnym_oczko_25cm_25mb_powlekana.htmlmi ta wziosc ,wiesz nie chce kupic dziadostwa a moze pokazesz mi twoja wolierke jak masz? Cytuj
biały Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 ja ci tej siatki nie polecam. mam woliery ale niestety tylko 1 i narazie są dwie w trakcie robienia i ptaki trzymam w oborze mam porobione klaty i tam są Cytuj
pawlooo1705 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2009 to moze wie ktos jaka mam kupic? Cytuj
pawlooo1705 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2009 eh mocna kupie ta zobaczymy co bedzie nie moge sie dlugo zastanawiac bo czas ucieka z lagami a jeszcze duzo pracy mnie czeka:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi