Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Chcialbym Sie doradzic co najlepiej sie oplaci chowac przepiorki chinskie.japonskie.czy kuropatwy .i najlpeiej w jakich duzcyh pomieszczenich ? mam takie klatki zrobic mnieiwecej jak by ktos mogl wrzucic zdjecia ze swoich chodowli klatek itp z gory dziex

Opublikowano
Ja myślę że opłaca się bardziej trzymać przepiórki japońskie a najlepiej kuropatwy. ja przepiórki trzymałem razem z bażantami więc woliera do tych i do tych ptaków była wymiarów 2,5m , 4m. Ale przepiórka chyba nie potrzebuje dużego wybiegu a zimą trzymałem w klatce 1m, 1m i 50cm(5przepiórek)
Opublikowano
aha bo wiesz teraz robie klatke i mam wymiary 2.m na 2.50 i wysokosc 230 moze niedlugo jak kuzyn nie bedzie mial kupowac baranow to bede mial wymiary z 8 m na 8 a powiedz mi musi byc wybieg na pole czy tylko moze byc zrobione okienko do slonca?
Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanko bo zastanowilem si ei bede robil mala szope o wymiarach 3 m na 2 i wybieg na 50 m2 tylko chcialbym sie doradzic czy taka dobra jest siatka dla przepiorek i kuropatw , i czy drapieznik nie wiejdzie do niej mam na mysli kuna laska gronostaj mieszkam na wsi i tego wszystkiego jest pod dostatkiem a moja siatka na zamowinie ma byc taka

http://www.hodowlany.pl/i132_Siatka_do_budowy_wolier_z_oczkiem_szesciokatnym_oczko_13cm_25mb_powlekana.html

Opublikowano
Nie jest to sumer mocna siatka ale do celów woliery dla ptaków spokojnie wystarcza, mam taką i nie ma najmniejszych problemów sprawdza się bardzo dobrze. Najważaniejsze że jest metalowa to jaje żaden szkodnik nie przegryzie.
Opublikowano
ta siatka co jest w linku to jest za przeproszeniem największy szajz jaki może być na świecie :( ja miałem ją na wolierze to drapieżniki ją tak porozrywały że nie było co zbierać. a siatka powinna mieć małe oczka i dosyć gruby drut :D a najlepiej to jak byś założył siatkę z drutem 2,5 i na nią jeszcze tą delikatna to wtedy nie wejdzie drapieżnik ani nie uciekną przepiórki. :D