damka Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 witam macie już jakieś jajka bażantów bo u mnie 3 dni temu znalazłem 1 jajko i dzisiaj 2 a nie widziałem żeby kogut był zbytnio zainteresowany kurą Cytuj
rapit Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Troche wczesnie, aczkolwiek pewnie bażanty masz w ogrzewanym pomiesczeniu? Cytuj
damka Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 ale oto chodzi że nie są w pomieszczeniu tylko na podwórku Cytuj
rapit Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Szczerze mowiąc nigdy jeszce tak nie miałem, ale może wynika to z tego iż ja dopiero będę rozsadzał bażanty do harmeów, narazie kury i koguty są oddzielni. Ja nawczesnmiej miałem jaja na początku marca. Cytuj
xwiatr Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 No czasem się zdarza, że bażanty tak wcześnie zniosą jaja, jednak nie masz co nawet ich wkładać do inkubatora. Jak sama zauważyłaś za wcześnie aby koguty interesowały się kurami. Jaja na pewno są niezapłodnione. Pozostaje tylko zrobić jajecznicę albo wzbogacić paszę. Cytuj
monti Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 mozecie mi powiedziec w czym mi mogą znieśc bazanty jaja sa z 2008 roku zlote Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi