Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie. Mam takie pomieszczenie 4mx4m zbudowane z pustaka w pełni zadaszone. Mam tam gołębie pawiki i liliputki. Mogę trzymać parkę bażantów łownych razem z nimi. Oczywiście będzie wybieg taka wolierka 3mx2m, wysokość 2m połączona z tym pomieszczeniem.
Opublikowano
Myslę że spokojnie możesz trzymać w takim zestawie łowne, ale dlaczego parke. Bazanty żyją haremowo, powinno być wiecej kur. To pomiesczenie nie jest takie małe, spokojnie daj 3 kury.
Opublikowano
problemu może nie byc z gołębiami ale jeżeli chodzi o lilipytki to samiec z kogutkiem będą toczyc walki tym bardziej,że już niedługo zaczną się toki i najprawdopodobniej skończy się to tragicznie
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
myśle ze gołębią nic nie będzie ale bażanty mogą sie troche ich na początek bać. ja trzymałem 2kury i 1 koguta bażantów srebrnych z gołębiami to bażanty stasznie sie ich bały i musiałem zrobic nowy gołębni a z liliputkami nie bedzie problemu jakies pierwsze 3 dni beda sie bać a tak to ok nawet będą odganiać bażanty od jedzenia
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
mam pytanie bo mój bażant łowny nie ma tego narośla pod okiem to on jest z jakiejś mutacji bo nie miałem po nim młodych czy on jest bazantem łownym bo ma jego upierzenie
Opublikowano
mam pytanie bo mój bażant łowny nie ma tego narośla pod okiem to on jest z jakiejś mutacji bo nie miałem po nim młodych czy on jest bazantem łownym bo ma jego upierzenie
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja zgadzam się z JANEM bo liliputki mógą toczyć z kogutem walki :!: :!: :!: Ja chciałem mieć bażanty z kurami ale się nie dało ponieważ kury biły bażanty i musiałem oddzielić.Teraz jest super. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: