kuba8321 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam ostatnio oglądając film o chodowcach kur podglądgnołem pewną metode inkubaćji.eden z chodowców wlożył jaja do pudła wyłożonego słomą i nastawił nad nie lampkę (taką jak do odrabienia zadon itp).Czy w taki sposób wylęgną się też bażanty Cytuj
rapit Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Kurcze co ty za programy oglądasz, chyba bajki. Sory za zgryźliwość ale tak się nie da, inkubacja to nie taka prosta sprawa. Już był taki jeden na tym foru co położył jajko na słońce i czekał aż sie wykluje. Pozdrawiam Cytuj
akcent Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Polecam tego typu metody Urodzi Ci się taki smród że długo go nie zapomnisz PS. tak się nie da. Jeśli chcesz tanio to postaw kurę (kwokę) Cytuj
kuba8321 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2009 mam pytanie czy żarówki po 40 W wystarczą do inkubatora PS czy trzeba wietrzyc inkubator jeśli tak to jak? Cytuj
stefan52 Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Wietrzyć - jak najbardziej - chyba że chcesz tylko wygrzać jajka W ostatnim etapie inkubacji (kluciu) inkubator musi być mocno przewietrzany... Jeśli masz profesjonalny inkubator, to możesz zwiększyć dopływ powietrza przez rozety. Cytuj
kogut Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 W ostatnim etapie inkubacji (kluciu) inkubator musi być mocno przewietrzany Z tym wietrzeniem to moim zdaniem ostrożnie, ja wogóle nie wietrze podczas inkuacji. Jak zwiękrzysz wentylacje to nie będziesz w stanie utrzymać odpowiedniej wilgotności. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi