Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy mam na imię Michał mam 13 lat posiadam pare bażantów srebnych i chcę zbudować inkubator. Kolega da mi 5 jajek bażantów łownych i po to mi inkubator . Materiał już mam jest to płyta wiórowa, chce kupic taki termostat. Czy on nadaje się do inkubatora ?? Inkubator wentylował będzie wentylator elektryczny , chcę ten termostat połączyć z żarówką 100 wat . CZY TO WSZYSTKO ODPALI ???? :)

Pozdrawiam MICHAŁ12 8)

Opublikowano
Jest to kiepskiej jakości regulator, ale za lepszy trzeba dac troche wiecej pieniędzy. Na twoje potrzeby jednak wystarczy, przy odrobinie sczęśćia da rade taka instalacja. pamiętaj tylko o wilgotności, włóz pojemnicznk z wodą.
Opublikowano

No raczej niczym, kiedyś mozna było załatwić taki pseudo termostat rtęciowy, który wyglądał jak termometr z wyprowadzonymi dwoma kabelkami. Ale teraz to już z drugiej ręki bo już nie można bo rtęć jest zakazna.

Tak naprawde to termostat to podstawa. Bez termostatu to już tylko kure można nastawić na kwoke:)

Opublikowano
Bo nie trzyma temperatury jak należy. Do akwarium to on się może nadaje ale do inkubatora to licho co. Ale spróbuj moze akurat trafisz dobry model i bedzie ok.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam !!

Taki regulator RT-2ci mam w swoim robionym inkubatorze i jest OK ! Jeśli jako żródło grzania zastosujesz żarówki to lepiej daj dwie słabsze , niż jedną mocniejszą. Jeśli podczas Twojej nieobecności spali się jedna żarówka , to dróga będzie dłużej świeciła , ale utrzyma Ci tęperaturę .

Pozdrawiam