Maciek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam!!!Ostatnio wpadła mi w oko pułapka żywołowna zatrzaskowa na ptaki. ma kształt po rozłorzeniu jak zastawione "żelasko" tylko jest powleczona siatką ... pod tym pałąkiem z siatką była klatka na przynęte ... Z tą pułapką mam tak jak z tym grzybem co się go tylko raz widzi ... Gdyby ktoś z Was widział coś podobnego dajcie link ...Z góry dziękiMaciek Cytuj
Bodzio Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Widziałem kiedyś taką połapkę na jastrzębie ale nie wiem czy dokładnie taką samą jak ty myślisz. Było to dobrych kilka lat temu. Sprawa wyglądała tak. Koło o promieniumetra około metra łamane na pół. Powleczone lekką siatką. Łamane na pół. Czyli po złamaniu powstawała coś ala półksieżyć. na środku stawiana była zwykła klateczka z gołębiem. Jak jastrząb podleciał mechanizm sprężynowy otwierał koło i zarzucał siatkę. Jak ten mechanizm wygladał i jak działą to już nie pamiętam. Widziałem to dobre kilka lat temu w szkole rolniczej, szkoły już jednak nie ma została zamknięta. Łapka wyglądała jak by skonstruowananą ją po wojnie:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi