damka Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 może macie jakieś sposoby na złapanie parki kuropatw pozdrawiam Cytuj
edgar9 Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 No sposobów jest wiele. Zależy co chcesz z nimi potem zrobić Cytuj
wiesław Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 u mnie złapiesz za 60zł+koszt wysyłki Cytuj
damka Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) ja nie chcę kupować tylko chcę złapać kuropatwy i je rozmnożyć a potem je wypuścić jak macie jakieś skuteczne sposoby na łapanie lub fotki klatek do łapania to wysyłajcie je do mnie z góry dzięki pozdrawiam Edytowane 13 Listopada 2008 przez damka Cytuj
marcinerek Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 damkaa wiesz, ze ten proceder to klusownictwo?moze i szczytnym celu ale jak to udowodnisz panom w niebieskich mundurkach i bialych czpeczkach?taniej Ci i bezpieczniej bedzie ta parke kupic np od Wieska niz latac po polu za dzikimi ptaszyskami, ba - skad pewnosc ze uda zlapac sie parke? ALbo ze beda chcialy miec mlode w niewoli skore one wychowaly sie w dziczy?Slyszales o probach odchowaniu zajaca zlapanego w lesie? pozdro. Cytuj
damka Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Opublikowano 13 Listopada 2008 no może to jest kłusownictwo ale ja nie chcę ich zjeść tylko spuścić młode i wypuścić Cytuj
marcinerek Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 niewazne w jakim celu - ale pozyskiwanie tym sposobem pary rozplodowej nie jest legalne.ja Ci nie mowie co masz robic - ale pamietaj ze mozesz potem liczyc sie z konsekwencjami - lepiej dmuchac na zimne. Cytuj
edgar9 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Damka, tak na serio.Ptaki żyjące na wolności nie są dobrym materiałem do rozpłodu. Gdy je zamkniesz w klatce, to będą cały czas myśleć jak uciec. Będą płochliwe i zestresowane. Zamiast myśleć o płodzeniu potomstwa, będą kombinowały jak uciec. Jeśli już jednak musisz je złapać i zaznajomiłaś się konsekwencjami prawnymi nielegalnego odłowu zwierzyny łownej, to tutaj Pułapki żywochwytne znajdziesz coś dla siebie. Jak sobie to dobrze przeanalizujesz, to pułapka kosztuje około 150zł. Za tyle możesz kupić 6 kuropatw z legalnej hodowli, które w 100% będą nadawły się do reprodukcji. Cytuj
bartek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Macie może bażanty na sprzedaż?pozdrawiam Cytuj
kogut Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Kuropatwy są zwierzętami łownymi, dzikimi i nie zostały wciągnięte na listę zwierząt które mozna sobie bez pozwolenia hodować. To nie to samo co bażanty łowne. Czyli aby chować parkę kuropatw trzeba mieć speclane pozwolenie, a złapanie kuroatw na polu to poprostu kłusownictwo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi