Karolina Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Witam wszystkich ponownie, mam takie pytanie bo zauważyłam jakąś ospałość u moich bażantów tak jakby były mniej nenrgiczne. To chyba nie choroba tylko reakcja na to co się dzieje w pogocdzie. Mam wiec pytanie czy karmicie czymś profilaktycznie swoje bażanty aby lepiej znosiły zmaine pogody by nie pchało się żadne choróbsko? Cytuj
andrzej-1948 Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Ja podaje pokrojonam cebule co najmniej ras w tygodniu i niemam żadnych chorób Polecam Cytuj
rapit Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Dokładnie tak, poza cebula ja daję czosnek, ale u mnie ani jednego ani drugiego nie chcą samego jeść. Ja poprostu miele maszynką do mięsa i mieszam z paszą. Cytuj
Bodzio Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Niektóre bażanty nie chcą jeść czosnku, ale można kupić czosnak w płynie, nie jest tani ale bardzo wydajny, taki płyn dodaje się do wody. Cytuj
rapit Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja nie wierze takim wynalzakom jak czosnek w płynie, nigdy nie jesteś pewny co tam jest w takim płynie. Lepiej samemu mielić czosnek i dawać bażantom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi