teniatyska Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 mam wojlerę o wymiarach 2.5x2.0 oraz zewnętrzną budkę drewnianą z dużym nie zamykanym wejściem o wysokości1.2m kiedyś trzymałem tam bażanty łowne i spełniała ona zadanie chociaż nie chciały nocować w lecie,zimie w budce .Duże mrozy znosiły bardzo dobrze na dworze . Obecnie pierwszy raz posiadam parę bażanta złocistego i parędiamentowego oczywiście będą mieszkały osobno, ale nie wiem czy dobrze będą znosiły warunki jakie wyżej opisałem . Proszę o opinię i porady. Cytuj
kogut Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Bażanty złote jak i diamenty ale głównie bażanty złote będą chętniej korzystać z budki, i myśle że dobrze będą się czuły w tej wolierze. No a co do bażantów łownych, to one z natury nie cisną się do żadnych budek ani tego typu konstrukcji, lepiej poprostu wrzucić im kupke gałęzi sosnowych. Cytuj
tragopan Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 teniatyska jak twoje bażanty nie będą miały przeciągów, i nie będa brodzić w śniegu lub wodzie to taka woliera będzie dobra dla nich. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi