kudlaty Opublikowano 6 Grudnia 2006 Opublikowano 6 Grudnia 2006 mam jedna kurę z własnego wylęgu i koguta którego dostałem od znajomego ,kiedy je połączyłem od razu strasznie sie zaczeły dziobac.kiedy je mam złaczyć zeby tak nie bylo?teraz czy na wiosnę przed tokami? Cytuj
kogut Opublikowano 6 Grudnia 2006 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Witam, Najlepiej łączyć bażanty (jak wspomniałeś) przed tokami tj w lutym, wtedy w naturalny - instynktowny sposób bażanty zaakceptują swoją obecność. W innym terminie bażanty będą się dziobać, aczkolwiek nie zawsze. Cytuj
Admin Opublikowano 6 Grudnia 2006 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jeżeli chcesz połączyć bażanty nie w okresie przedtokowym, to spróbuj przyzwyczajić je do siebie na neutralnym gruncie, czyli nie dopuszcać jedego do drugiego tylko wpuścić je do oddzielnej kaltki, a potem po jakimś czasie dopiero do właściwej woliery. Jeżeli w osobnej klatce też bedą się dziobać, spróbuj zaciemnić ją troche, jak to nie da rezultatów to chyba pozostją już tylko osłonki na dzioby. Cytuj
Bażancik1991 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ja osoboście radze Ci abyś tak ja mówi Admin dać je do dwóch wolier lecz tak blisko zbudowane ze sobą, aby twoje bażanty się widziały i co ważne czuły i przyzwyczajały się do siebie . Ale nic się nie martw jeśli nie masz dwóch wolier to możesz przegrodzić ją na pół wstawiając na środku siatkę tymczasową (ALE UWAŻAJ ŻEBY BAŻANTY PRZEZ NIĄ NIE PRZELAZŁY !!) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi