damka Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 wypuściłem na wolność koguta i 5 kurek bażantów łownych i teraz chciał bym je złapać czasem nie macie jakiejś pułapki ponieważ one trochę zrobiły się dzikie pozdrawiam Cytuj
akcent Opublikowano 2 Lipca 2008 Opublikowano 2 Lipca 2008 Ja robię tak: obok woliery zrobiłem taki długi tunel z siatki (na końcu jest dużo żarła ) na początku tunelu zasuwana "brama z siatki" i jak bażant sobie wejdzie do tunelu to zaciągam żyłką i gotowe Cytuj
damka Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Opublikowano 2 Lipca 2008 dzięki ale jest jeden problem ja mam woliery obok domu a te bażanty chodzą gdzie indziej więc raczej taki tunel nie pomorze ale dzięki Cytuj
akcent Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 To zrób takie coś z siatki jak mała wolierka i tam syp żarcie dla bestii Na końcu zrób zasuwaną od góry ściankę, jeśli bażant wejdzie to puszczasz sznurek i klatka sie zamyka Cytuj
damka Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Opublikowano 6 Lipca 2008 wszystko by było dobrze tyle że ja nie mogę czekać aż on wejdzie potrzebuję żeby się sam w niej zaczasnoł nie macie jakiegoś pomysłu jak taką pułapkę zbudować z góry dzięki pozdrawiam Cytuj
damka Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Opublikowano 6 Lipca 2008 jak macie jakieś fotki takich pułapek to przesyłajcie na email Cytuj
dabek Opublikowano 23 Lipca 2008 Opublikowano 23 Lipca 2008 witam!mam problem z kunami jakby ktos miał zdiecia zywołapki prosze przesłac zdiecia dabektak@interia.pl z gory dziekuje-marcin Cytuj
loslukasz Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 zrób cos takiego jak siatka na motyle. Ja mam taki sprzęcik własnej roboty i nie mam problemów ze złapaniem jakiego kolwiek bażanta a woliere mam dość sporą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi